Perus flag - Happy Lama Travel

Kort Inkasti til Machu Picchu

Inkastien på to dage til Machu Picchu er et alternativ til den klassiske inkasti på fire dage, hvis du har mindre tid i Peru eller blot ikke ønsker at vandre i fire dage.

Inkastien på to dage starter ved jernbanens km. 104 i Den Hellige Dal og du vandrer i virkeligheden kun den første dag, som til gengæld er rigtig hård med mange højdemeter.

Den korte inkasti dag 1:
Cusco – Km. 104 – Aguas Calientes

Du afhentes tidligt på dit hotel i Cusco. Overnatter du i Urubamba i Den Hellige Dal, bliver du samlet op på vejen. Efter et kort ophold i Ollantaytambo kører du med tog eller bus det sidste stykke til jernbanens km. 104, hvorfra den korte inkasti på to dage påbegyndes.

Når du går gennem den første kontrol og krydser Vilcanotafloden er du endegyldigt i gang med Inkastien, som for mange mennesker er højdepunktet på rejsen til Peru.

Du har ikke vandret længe, før du besøger de imponerende Chachabamba ruiner, hvorefter vandringen bliver markant hårdere, da du begynder at vandre mod Wiñay Huayna (Winay Wayna).

Den korte inkasti foregår skiftevis på trapper gennem tågeskov, og gennem åbent græsbevokset landskab med smukke udsigter over de omkringliggende bjerge og højlandsjunglen.

Wiñay Huayna (Winay Wayna)

Ved ankomst til Wiñay Huayna får du en guidet rundvisning og der bliver serveret frokost, før du fortsætter dit trek på Inkastien mod Solens Port og Machu Picchu.

Det er ved Wiñay Huayna at den korte inkasti møder den klassiske inkasti på fire dage.

Wiñay Huayna er måske det mest imponerende inkakompleks langs Inkastien og er bygget ind i en stejl bjergskråning med udsigt over Urubambafloden. Wiñay Huayna består af øvre og nedre huskomplekser med landbrugsterrasser, som stadig er synlige i mere end 50 niveauer. Her kan du også opleve inkaernes mestring af vand.

Wiñay Huayna betyder evig ung og navnet henfører til orkidéen af samme navn som blomstrer året rundt i området.

Efter frokost fortsætter du dit trek mod Inti Punku ”Solens Port” eller helt korrekt ”Solens Dør”, og Machu Picchu, som du første gang ser fra netop Solens Port.

Inti Punku – Solens Port og Machu Picchu

Inti Punku er en af de vigtigste arkæologiske ruiner i forbindelse med Machu Picchu komplekset og har været brugt som kontrolpost og hovedindgang til Machu Picchu, da den høje beliggenhed i et snævert pas er eminent til forsvar.

I dag vil du bruge ganske kort tid på selve Machu Picchu og i stedet tage bussen til Aguas Calientes hvor du vil tilbringe natten. (f,a)

Den korte inkasti dag 2:
Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

Tidligt om morgenen tager du bussen til Machu Picchu for en guidet rundvisning på et par timer.

Machu Picchu er højdepunktet for de fleste som rejser til Peru første gang. Der er rigtig meget historie og mytologi forbundet med Machu Picchu og Inkaerne, så det kan være svært at kapere alle informationerne, men nyd den storslåede beliggenhed og den enestående bedrift det har været at opføre Machu Picchu, på et så utilgængeligt sted, under så dramatiske klimatiske forhold som i Andesbjergene.

Spanierne fandt aldrig Machu Picchu, og der er næsten ingen historiske henvisninger til Machu Picchu. Formålet med at bygge dette store kompleks på et så afsides sted er derfor stadig ukendt, men teorierne er mangfoldige, hvilket selvfølgelig kun bidrager til mystikken. Arkæologer er dog relativt enige om, at Machu Picchu blev opført mellem 1450 og 1470 af Inkakongen Pachucútec.

Efter rundvisningen har du mange muligheder for at se Machu Picchu fra andre spændende vinkler, da du kan bestige Wayna Picchu (Huayna Picchu) eller sågar Montaña Machu Picchu.

Begge dele er stejle og indebærer henholdsvis ca. 300 og 600 højdemeter – Udsigten er imidlertid det hele værd. Der er imidlertid en daglig begrænsning på bestigning af både Wayna Picchu og Montaña Machu Picchu, så du skal bestille denne særlige billet hjemmefra.

Der er desuden en lille sti ned til en inka trækbro. Du kan dog ikke komme helt ned til broen, da der er afspærret af sikkerhedsmæssige årsager.

Når du har udforsket Machu Picchu, kan du vælge at gå eller køre i bus ned til Aguas Calientes, hvorfra du tager tog og bus tilbage til Cusco, hvor du bliver sat af tæt på Plaza de Armas. Du vil være i Cusco ved 22-tiden.

Aguas Calientes er et godt “vandhul” efter to dages strabadser med gode restauranter og varme termiske bade hvis det kan lokke. (m)

Hiram Bingham

Machu Picchu blev nærmest ved et tilfælde genopdaget og gjort kendt i 1911, da amerikaneren Hiram Bingham var på udkig efter inkaernes sidste tilholdssted Vilcabamba, som han havde hørt om på en tidligere rejse i 1908, hvor han besøgte inkaruinen Choquequirao.

Hiram Bingham er en spændende figur – En rigmandssøn som i 1911 drog til Peru for at lede efter inkakongen Manco Capacs sidste tilholdssted, benævnt Vilcabamba, hvortil inkaerne flygtede i 1530´erne.

Da den lokale bonde Melchor Arteaga viste Hiram Bingham vejen til Machu Picchu drog han den fejlagtige konklusion at han havde fundet Vilcabamba, ligesom han drog mange andre fejlagtige konklusioner om Machu Picchus anvendelse.

På en senere ekspedition besøgte Hiram Bingham faktisk Espiritu Pampa, som ved senere og mere grundige arkæologiske udgravninger er blevet bekræftet som værende inkaernes sidste tilflugtssted – En teori Hiram Bingham afviste.

Machu Picchu blev i 2007 udnævnt til at være et af verdens syv nye vidundere.

Inkastien på fire dage

Pris, praktiske informationer og booking

Pris pr. person i 2018: DKK 3.795
Tillæg for evt. enkeltværelse må påregnes.

Skriv til happylama@happylamatravel.com for booking – Husk at angive ønsket startdato. Vi skal også bruge en kopi/scan/foto af dit pas til booking.

Inkluderet i prisen:
– Deltagelse i international gruppe (max. ca. 16 personer)
– Indledende briefing i Cusco
– Tilladelse til at vandre på Inkastien
– Transfer fra hotel i Cusco dag 1
– Overnatning i basic hostal i Aguas Calientes
– Transfer til Plaza de Armas i Cusco dag 2
– Entré til Machu Picchu
– Busbillet Machu Picchu – Aguas Calientes dag 1
– Busbillet Aguas Calientes – Machu Picchu dag 2
– Tog/Busbillet fra Aquas Calientes til Cusco
– Måltider jf. program (m=morgenmad, f=frokost, a=aftensmad)
– Erfarne specialuddannede engelsksprogede guider
– Basis førstehjælpsudstyr
– Happy Lama Travels tryghedsservice
– Inkastien kan også arrangeres som en privat tur (Indhent tilbud)

Bagage:
Du skal være opmærksom på at du bærer din personlige bagage selv.

Inkastien er så populær at der er indført en begrænsning på 500 startende personer incl. guider og bærere om dagen. Alle skal have en autoriseret guide med. Det er derfor typisk nødvendigt at søge tilladelse til at vandre på Inkastien mindst fem-seks måneder i forvejen, hvis du rejser i højsæsonen (juli, august, september).

Inkastien er desuden helt lukket i februar måned for genopretning og oprydning.

Som trekking eller bjergbestigningskunde hos Happy Lama Travel opnår du 10 % rabat hos en af Danmarks førende forretningskæder indenfor udstyr til friluftsliv.

Lamanyt