Perus flag - Happy Lama Travel

Trekking i Peru

Trekking i Peru er en fantastisk oplevelse, uanset om du vælger at vandre ad Inkastien eller gennem sneklædte Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash i Nordperu.

Happy Lama Travel er specialist i at arrangere vandreture i Peru og indehaver Jan “Lama” Tvernø har personligt vandret alle de væsentligste treks i Peru – Inkastien, Salkantay, Ausangate samt alle treks i Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash.

Trekking på Inkastien til Machu Picchu

Inkastien til Machu Picchu er nærmest synonym med Trekking i Peru for de fleste mennesker. Trekking på Inkastien er speciel, fordi trekket som den eneste inkasti ender direkte i Inkaernes gamle by Machu Picchu gennem Inti Punku – Solens Port.

Den korte inkasti på to dage
Inkastien på fire dage

Happy Lama Travel anbefaler Inkastien på fire dage.
Trekking paa Inkastien til Machu Picchu Peru Happy Lama Travel

Trekking på inkastien – Salkantay

Salkantaytrekket som varer fem dage, kaldes ofte for den alternative inkasti. Trekking på Salkantaystien er mere alsidig end den klassiske inkasti, da du kommer højere op og vandrer gennem forskelligartede økosystemer fra alpine landskaber til højlandsjungle.

Der er også mulighed for at prøve Zipp-line undervejs og du kan bade i varme kilder i Santa Teresa.

Salkantaytrekkets højdepunkt er passagen af Salkantaypasset (ca. 4.630 moh.) hvor du står med en fabelagtig udsigt direkte mod sneklædte Salkantay (6.271 moh.).

Happy Lama Travel anbefaler at du vandrer Salkantaytrekket fremfor Inkastien.

Salkantay Salkantaytrek Alternativ Inkasti til Machu Picchu Peru Happy Lama Travel

Trekking ved Ausangate

Det sydlige Perus højeste bjerg Ausangate (6.384 moh.) i grænselandet mellem Altiplano og Amazonas er selvfølgelig et oplagt vandreområde og det absolut hårdeste vandreområde i Det sydlige Peru.

Med pashøjder op til 5.200 moh. er Ausangate kun for rutinerede og meget velakklimatiserede vandrere. Trekking omkring Ausangate kan arrangeres på to måder – Den normale, hvor du sover i telt undervejs og et eksklusivt trek, hvor du sover i lodges undervejs.

Ausangate er et af inkaernes helligste steder, og ifølge legenden der hvor guderne skabte lamaen som uvurderlig støtte til inkaerne.

Ausangates højder er ligeledes stedet, hvor forbandede sjæle skal vandre til evig tid som straf for deres synder.

Mange festivaler i Peru er en blanding af traditionel inkamytologi og moderne kristen mytologi, hvilket festivalen Q´oyoriti i maj/juni omkring Ausangate er en fantastisk illustration af.

Tusinder af pilgrimme valfarter til Sinakaradalen for foden af Ausangate, hvor Jesus viste sig i 1783 for at bestige gletsjeren og hente helligt vand til det kommende år. På vejen skal alle de onde gamle inkaånder dog nedkæmpes.
Ausangatetrek Peru Happy Lama Travel

Trekking i Cordillera Blanca

Perus hvide bjerge er vores favoritområde i Peru, når det kommer til trekking og Happy Lama Travels absolutte speciale, hvilket der er flere årsager til.

En årsag er, at området ikke er så besøgt, som Inkastien og Salkantay i Sydperu, og dermed har bevaret sit meget autentiske præg. En anden årsag er, at det i vores øjne, er Perus absolut smukkeste område og det område med de fleste og smukkeste vandremuligheder.

Du kan gå i månedsvis uden at have udtømt mulighederne, og der er trekking på alle niveauer fra en enkel dag til måneder, hvis du orker. Vejret er desuden tørt og solrigt ”Andisk sommer” mellem april/maj og oktober/november.

Huascarán Nationalpark

Denne fantastiske nationalpark matcher uden tvivl Himalaya i naturrigdom og skønhed og så kommer der kun en brøkdel af de mennesker som besøger Himalaya.

Det fascinerende ved trekking i Cordillera Blanca er, at du kommer meget tæt på gletsjerne i Huascarán Nationalpark i et tempo, som du selv bestemmer, og det er endda muligt og relativt enkelt at besøge eksempelvis Alpamayo Base Camp.

Huascarán Nationalpark huser 22 toppe over 6.000 moh. 296 søer og 663 gletsjere og er et attraktivt mål for bjergbestigere og naturelskende vandrere på alle niveauer.

Santa Cruz trekket eller dagtreks

Santa Cruz trekket er det klassiske trek i Cordillera Blanca og tager fra fire dage. Hvis du ikke prioriterer en længere vandretur, kan der på en rundrejse i det nordlige Peru arrangeres flere forskellige spektakulære vandreture på forskellige niveauer på en, to eller tre dage. Eksempler på dette er Laguna Churup, Laguna Paron, Laguna 69 og Olleros-Chavintrekket.

Uanset hvor du bevæger dig hen står du face to face med de mest fantastiske landskaber.

Huaraz

Cordillera Blanca er meget andet end mageløs trekking. Huaraz som kaldes Andesbjergenes Kathmandu, er den charmerende hovedstad i provinsen Ancash og udgangspunkt for trekking og bjergbestigning i Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash.

Byen ligger indeklemt mellem de to bjergkæder Cordillera Blanca og Cordillera Negra i Huaylasdalen ca. 3.000 moh.

Yungay

For foden af Perus højeste bjerg Huascarán (6.768 moh.) ligger den begravede by Yungay. Ved det voldsomme jordskælv i maj 1970 blev et stort stykke af Huascarans nordlige top revet løs og forårsagede et gigantisk jordskred, som på få minutter forvandlede Yungay fra en livlig by med 30.000 indbyggere til en kirkegård. Kun meget få indbyggere overlevede denne forfærdelige dag.

Området er helligt, og i dag rager kun den gamle katedrals tårne og et par palmetræer op af jorden. Det er med stor respekt, at du bevæger dig rundt i området med bevidstheden om, at tusindvis af mennesker, som blev levende begravet, stadig ligger under dine fødder.

Chavin de Huantar

Chavin de Huantar komplekset stammer fra den højtstående Chavinkultur, som eksisterede så tidligt som 1500-300 før Kristus. Chavin de Huantar var kulturens religiøse og kulturelle centrum.

Det meste af templet ligger under jordens overflade, og ad smalle snørklede gange kommer du frem til den største helligdom, El Lanzón de Chavin.

Det er en gruopvækkende dæmonafbildning, som med den øvrige ornamentik indikerer et tæt forhold mellem himlen, jorden og underverdenen, ganske som det også ses i inkakulturen.

Trekking i Cordillera Blanca Peru Happy Lama Travel

Trekking i Cordillera Huayhuash

Dette meget afsides beliggende bjergområde er endnu mere isoleret end Cordillera Blanca, og var indtil for få år siden et relativt lovløst område. Der kommer meget få rejsende, og du har virkelig en fornemmelse af at have hele det storslåede område for dig selv.

Du vil blive overrasket over at møde mennesker som i vores tid lever nogenlunde på europæisk middelalderniveau under svære betingelser – En virkelig øjenåbner.

Cordillera Huayhuash ligger en lille dags kørsel fra Huaraz. På vejen kører du igennem små byer, hvor tiden tilsyneladende har stået stille i mange år, hvilket er en kæmpe oplevelse i sig selv.

De små samfund er som taget ud af en mexicansk spaghettiwestern. Der er praktisk talt ingen aktivitet omkring den velfriserede Plaza de Armas, andet end et par herreløse omstrejfende hunde, et par ældre vejrbidte mænd på en bænk, som nysgerrigt følger hvert et skridt, du tager, og den livlige latinamerikanske blæsermusik som strømmer ud fra de små beværtninger, hvor menuen typisk står på kylling og kartofler på tusind måder – Ganske enestående.

Cordillera Huayhuashs gletsjerklædte toppe er i modsætning til Cordillera Blanca samlet i et stort centralt bjergmassiv, som det tager ca. to uger at vandre rundt om.

Vandreruterne varierer fra 4 til ca. 14 dage. Du vandrer med andre ord rundt om Cordillera Huayhuash, hvor du i højere grad vandrer gennem Cordillera Blanca.

Der er en masse små afstikkere fra hovedruten rundt om Cordillera Huayhuash, hvor du vandrer ind i dybe dale tæt på de gletsjerklædte bjergtoppe, hvor Yerupajá (6.634 moh.) er Perus næsthøjeste bjerg.

Trekking i Cordillera Huayhuash er hårdere at end trekking i Cordillera Blanca, da passene er stejlere og dalene dybere. Derfor benyttes Cordillera Huayhuash ofte til akklimatisering forud for bjergbestigninger af de højeste bjerge i området som Huascarán (6.768 moh.).

Bjergtoppene er også stejlere, og du vil derfor tit høre små laviner, som buldrer ned af bjergsiderne om natten – men bare rolig. Lavinen når ikke lejren.
Trekking i Cordillera Huayhuash Peru Happy Lama Travel

Happy Lama Travel har siden 2007 arrangeret vandring i Peru på alle niveauer, fra de relativt enkle og korte treks til Machu Picchu til krævende treks i Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash på op til to uger.

Vi er ikke bange for at rejse i forvejen for at kunne vejlede dig optimalt, så din rejse bliver den der helt særlige once-in-a-lifetime oplevelse.

Happy Lama Travels indehaver Jan “Lama” Tvernø har personligt vandret alle de væsentligste treks i Peru – Inkastien, Salkantay, Ausangate samt alle treks i Cordillera Blanca og Cordillera Huayhuash.

Langt størstedelen af de fotos du ser på vores hjemmesider er egen produktion, og vores lokalkendskab er da også en stor årsag til at Happy Lama Travel har mange tilbagevendende og henviste gæster.

Happy Lama Travel arrangerer individuelle rejser for alle – fra moderne backpackere med et budget og til de som ønsker femstjernet luksus. Alle er velkomne. Vi har arrangeret individuelle rundrejser for 18-årige såvel som for 87-årige, og vi tilretter logistikken, så den passer til dine ønsker og behov. Vores udgangspunkt er at alt kan lade sig gøre. Det er udelukkende et spørgsmål om budget og tidsforbrug.Jan Lama Tvernoe Happy Lama Travel

Spørg hvis du vil vide mere. Vi svarer gerne.

Læs mere om Happy Lama Travel
Læs mere om Jan “Lama” Tvernø

God rejselyst
Jan “Lama” Tvernø
Indehaver af Happy Lama Travel
www.happylamatravel.com


Lamanyt